آخرین اخبار
کد مطلب: 75836
اعتراف مشاور سابق اوباما درباره ايران
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 699
اوباما با تاکيد بر اينکه اعمال فشارهاي اقتصادي در تغيير برنامه هسته‌اي ايران ناکام مانده‌اند، گفت که رويکرد جديدي بايد در قبال ايران به کار گرفته شود که شامل پذيرش قابليت هسته‌اي غير نظامي و غني سازي محدود باشد.
 
 
به گزارش سلام لردگان به نقل از افکارنيوز،  «دنيس راس» مشاور انديشکده سياست خاور نزديک واشنگتن و از مشاوران ارشد امور خاورميانه دولت «باراک اوباما» رئيس جمهوري آمريکا در طول سال هاي ???? تا ???? ميلادي به همراه «ديويد مکووسکي» يکي ديگر از اعضاي ارشد اين مؤسسه آمريکايي، در مقاله اي در روزنامه «واشنگتن پست» به تحليل رويکرد آمريکا در قبال فعاليت هاي هسته اي ايران پرداختند و مدعي شدند که اين رويکرد بايد سخت گيرانه‌تر باشد.
در اين مقاله آمده است: همزمان با اينکه درگيري ها در سوريه توجه بين المللي را به خود جلب کرده است، برنامه هسته اي ايران به سرعت ادامه دارد و متاسفانه در حاليکه ايراني ها نسل بعدي سانتريفيوژها را که ماشين هايي براي توليد اورانيوم غني شده با سرعت ? و ? برابر سابق هستند، نصب کرده اند، مذاکرات ?+? با محور برنامه هسته اي ايران بار ديگر متوقف شده است. * فشارهاي اقتصادي در تغيير برنامه هسته اي ايران ناکام مانده‌اند
اين دو کارشناس آمريکايي در ادامه تحليل خود آورده اند که: در حاليکه فشارهاي اقتصادي براي ايراني ها گران تمام شده، اما اين فشارها تاکنون در تغيير برنامه هسته اي با شکست روبرو شده است.
اين مشاوران ارشد موسسه سياست خاور نزديک واشنگتن مدعي شده اند که با توجه به اينکه هدف دولت اوباما جلوگيري از دستيابي ايراني ها به تسليحات هسته اي است، ايراني ها حداقل بايد اين را درک کنند که وقتي آمريکا مي گويد که زمان اعمال ديپلماسي رو به اتمام است، معنايش همين است و اينکه پيامدهاي آن نيز احتمالا استفاده از زور خواهد بود.
راس و مکووسکي در ادامه ادعاهاي ضد ايراني خود نوشته اند: شايد به دليل ترديد آمريکا در قبال سوريه و يا عقب نشيني ما از عراق و يا انتقال ما از افغانستان و يا صحبت از تکيه گاه آمريکا در آسيا است که رهبران ايراني باور نمي کنند که ما در صورت شکست تلاش هاي ديپلماتيک، از زور استفاده خواهيم کرد. اوباما تاکيد دارد که منظورش همان چيزي است که درباره جلوگيري از دستيابي ايران به تسليحات هسته اي مي گويد و اينکه هر کاري که لازم باشد در اين مسير عملي مي کند و برداشت غلط ايراني ها از اين تصميم مي تواند ما را در مسير سريع يک جنگ قرار دهد.
اين دو مشاور ارشد آمريکايي ادعا کرده اند که اگر قرار باشد که آخرين فرصت به رويکرد ديپلماسي در قبال ايران داده شود، آمريکا بايد استراتژي مذاکره خود را از رويکرد گام به گام اعتماد سازي در روند مذاکرات تغيير دهد. راس و مکووسکي همچنين مدعي شده اند که رويکرد اعتماد سازي صرفا منجر به تعميق برداشت ايراني ها در اين زمينه شده است که آنها مي توانند آمريکايي ها را تا زمان جلب موافقت اشان، بازي دهند.
راس و مکووسکي در ادامه تحليل خود آورده اند که آمريکا بايد در عوض رويکرد گام به گام اعتماد سازي در مذاکره هسته اي با ايران، در مورد آنچه که مي تواند در مورد برنامه هسته اي ايران بپذيرد و آنچه را که نمي تواند، شفاف سازي بيشتري انجام دهد و در عين حال به اظهارات دولت واشنگتن مبني بر اينکه زمان به کار گيري ديپلماسي در قبال ايران رو به اتمام است نيز اعتبار بيشتري بدهد.
در اين تحليل آمده است: رويکرد اعتماد سازي که درصدد حصول توافقي محدود با هدف خريد زمان براي رسيدن به معامله اي گسترده تر در آينده است، صرفا نمي تواند چنين نتيجه اي داشته باشد و حتي اگر حصول چنين نتيجه اي در زمان فعلي امکان پذير بود، مشخص نبود که آيا به کار گيري چنين تاکتيکي به نفع آمريکا باشد يا خير.
بر اساس ادعاي طرح شده در اين تحليل، يک توافق محدود بر اساس اين مفهوم شکل مي گيرد که محدود کردن اورانيوم متوسط غني شده ?? درصد ايران مانع از اين مي شود که اين کشور بتواند سوخت خود را براي غني سازي مورد نياز ساخت تسليحات ارتقاء بخشد. با اين حال، اگر ايران معادل توليد يک بمب اورانيوم غني شده ?? درصد داشته باشد، توليد سوخت مورد نياز براي ساخت تسليحات ?? تا ?? روز زمان مي برد.
اين دو مشاور آمريکايي در ادامه تحليل ضد ايراني خود آورده اند که با توجه به اينکه ايران در حال گسترش تعداد سانتريفيوژهاي نسل اول و دوم خود است، حتي اگر به عنوان بخشي از يک توافق بين المللي، اورانيوم غني شده متوسط ايران محدود و يا اينکه از اين کشور خارج شود، ايراني ها مي توانند تقريبا با اورانيوم کمتر غني شده معادل ? تا ? بمب، به سمت توليد سوخت مورد نياز توليد تسليحات هسته اي گام بر دارند.
راس و مکووسکي نوشته اند: ايران به نصب نسل هاي بعدي  (سانتريفيوژ) را با عنوان عدم عبور ظاهري از خط قرمز ادامه مي دهد و آمريکا و متحدانش بايد دنده را عوض کنند (به سرعت خود بيفزايند) و بهتر است که اين کار تا پيش از برگزاري انتخابات رياست جمهوري ?? ژوئن در ايران صورت گيرد آن هم نه به اين دليل که حصول توافق قبل از انتخابات احتمال دارد بلکه به اين دليل که ايراني ها براي تامل در معناي رويکردي که با سرعت بيشتري به سمت پايان بازي هسته اي حرکت مي کند، نياز دارند. (رويکرد آخر بازي).
اين تحليل مي افزايد: چنين رويکردي شامل تعريف يک قابليت هسته اي غير نظامي قابل قبول براي ايران خواهد شد و اين همان چيزي است که در رويکرد گام به گام اعتماد سازي تا حد زيادي از آن دوري شده است. اين رويکرد به معناي پذيرش غني سازي محدود اما با وجود مهارسازي هاي دقيق و قابل بازبيني است. اين رويکرد از قابليت ايران براي فرار و ارائه تسليحات هسته اي کار شده به جهان جلوگيري مي کند.
راس و مکووسکي گفته اند که آنچه در عمل ضرورت دارد، اعمال محدوديت در تعداد و نوع سانتريفيوژها، حداکثر سطح غني سازي اورانيوم و ميزان اورانيوم غني شده اي است که در ايران باقي مي ماند و ميزان و تعداد هر کدام از اين موارد بايد کم باشد.
اين دو مشاور ارشد موسسه سياست خاور نزديک واشنگتن نوشته اند: بديهي است که اگر ايران آمادگي تغيير برنامه هسته اي خود را به اين روش داشته باشد، ما بايد براي برداشتن تحريم هاي اقتصادي شديد آماده شويم.
راس و مکووسکي مدعي شده اند: به کارگيري رويکرد «آخر بازي» در قبال برنامه هسته اي ايران، ايراني ها را مجاب مي کند که زمان حقيقتا رو به اتمام است و ما شرايط را براي به کار گيري زور در صورت شکست ديپلماسي آماده مي کنيم.
اين گزارش در شرايطي منتشر مي شود که با وجود ادعاي غربي ها مبني بر نظامي بودن برنامه هسته اي ايران، تهران مکررا با رد اين ادعاها، بر مسالمت آميز بودن فعاليت هاي هسته اي خود تاکيد کرده است.
دنيس راس در سال‌هاي خدمتش در دولت اوباما به عنوان هماهنگ‌کننده امور مناسبات آمريکا و ايران منصوب شده بود.
راس همچنين دستيار ويژه اوباما و مدير ارشد منطقه مرکزي (شامل خاورميانه، خليج فارس، افغانستان، پاکستان و جنوب آسيا) در شوراي امنيت ملي آمريکا نيز بوده است.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس